Ce este Medicina Vibrațională?

„Medicina vibraţională, bazată pe punctul de vedere einsteinian consideră că fiinţa umană este un organism multidimensional compus din sisteme fizice/celulare aflate într-un schimb interdinamic cu o serie de câmpuri energetice complexe prin natura lor ce au de fapt rolul coordonator. Medicina vibraţională vindecă bolile prin manevrarea acestor câmpuri de energie subtilă, prin direcţionarea energiei în corp, în loc de manevrarea chimică (medicamentoasă) sau chirurgia inutilă a celulelor şi a organelor.”
(Richard Gerber – Medicina vibraţională)

Medicina vibraţională reprezintă suma tuturor disciplinelor, tehnicilor, metodelor, practicilor care folosesc ca element de bază energia. Medicina orientală cu experienţă de mii de ani a dezvoltat: acupunctura, preso-punctura, ayurveda, fitoterapia, alături de care se aplică: terapia cu uleiuri esenţiale, cristaloterapia, homeopatia, Prananadi, magnetoterapia, cromoterapia şi terapia prin sunete, terapia Bowen, metoda Silva, Rejuvenance-lifting facial natural, Reiki, terapia cranio-sacrală, Theta Healing, E.F.T., Reconectarea, şi altele.
Medicina vibraţională vindecă pornind de la cauză, faţă de medicina alopată care tratează doar efectul.

Richard Gerber M.D. a fost medic în Statele Unite şi a scris în anul 2005 cartea “Medicina Vibraţională” în care explică ştiintific cum funcţionează terapiile alternative, complementare studiate de dânsul pe parcursul a peste 15 ani. Principiile acestor terapii corespund noilor descoperiri din domeniul chimiei şi mai ales fizicii cuantice, după anii ’90 încoace.

Din fericire şi în România acest domeniu interesant a captat atenţia. La Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti se predă un curs (deocamdată) post-universitar absolvenţilor despre acest domeniu. Cei care se ocupă sunt Conf.Univ.Prof.Traian Trandafir şi Lector Univ.Mihaela Gheorghiu, autorii cărţii “Introducere în Medicina Vibraţională” apărută în anul 2012.